קרע ברצועה בכתף – קרע בגידים

מידע על קרע ברצועה – בגידי הכתף

קרע ברצועה בכתף – ובניסוח מדויק יותר קריעת גידים בכתף עשויה להיווצר כתוצאה מגורמים שונים ובנסיבות שונות, אותן ניתן לחלק באופן כללי לגורמים שמקורם חבלות וטראומות, ולגורמים שמקורם בשינויים ניווניים בגידים.

טראומה לכתף עשויה להיגרם ממקורות שונים, כך למשל בעקבות תאונת דרכים או תאונת אופנוע, כתוצאה מנפילה מאופניים, נפילה מגובה כאשר הידיים שלו מושטות קדימה, ובאנשים שהרימו משקלים כבדים באופן פתאומי.

באשר לשינויים הניווניים, קיימת שכיחות גבוהה של קרעים ברצועה, קרעים בגידים בכתף, ובפרט בגיל המבוגר- החל מהעשור החמישי והשישי. קיימים מספר גורמים לקרעים על רקע ניווני, החל מהעובדה שלאורך השנים, אספקת הדם לאושר הגידים בכתף הופכת לקויה מעט ומופחתת בהדרגה ובאופן טבעי. כמו כן, עקב עומס ותנועות חוזרות ונשנות במפרק הכתף-נוצרות פגיעות מזעריות שהולכות ומצטברות – אלו נקראות מיקרו-טראומה. בהמשך להצטברות של מיקרו- טראומות נגרמת תגובה דלקתית אשר מובילה להיווצרות קרעים חלקיים ובהמשך קרעים מלאים בגידים.

דרגות חומרה שונות והשלכותיהן

קרעים ברצועות הכתף ובגידי הכתף משתנים בחומרתם, בהתאם לכך גם ההשלכות שלהם וכן גם גישות הטיפול. מתיחת גיד בכתף עשויה להיות כואבת מאד ואולי אף להטעות, כך שהאדם עשוי לחשוב שמדובר על קרע. עם זאת, מתיחה, כואבת ככל שתהיה אינה מחייבת התערבות חיצונית, והכאב שמאפיין אותה יחלוף גם באופן עצמאי בתוך מספר ימים בודדים. בשונה ממתיחה שאינה מייצרת נזק אלא רק כאב, הקריעה של הגיד משפיעה על התפקוד, בנוסף לכאב שהיא גורמת.

קרע בגיד יכול להתקיים בדרגות חומרה שונות ואלו משפיעות על אופן הביטוי של הקרע, על התפקוד עמו ועל גישת הטיפול שתינקט. טווח דרגות החומרה נע מחלקי זעיר ועד לקרע מלא של הגיד. כמובן שעל השאלה איך מתרפא קרע בכתף התשובה תהיה בהתאם לדרגת חומרת הקרע, וסוג הטיפול שנבחר עבורו.

החל מקרעים זעירים חלקיים, דרך קרעים מלאים המשתנים בגודלם ועד לדרגת החומרה הגבוהה ביותר היא של קרע מאסיבי, המערב מספר גידים עם נסיגה ניכרת של הגידים ממקום החיבור המקורי- דרגות חומרת הקרע השונות מכתיבות גם את אופי התסמינים.

קרע בכתף תסמינים

למעשה, בפגיעות מסוג קרע בכתף הגיד אינו מתפקד יותר ומכאן השפעה מהותית על יכולת ההנעה של הכתף. האדם הסובל מפגיעה זו חש בחולשה של הכתף ואפילו בתחושה המדמה שיתוק, ולכך מתלווים לעיתים כאבים .מטבע הדברים מתקיימת פגיעה בתפקוד ברמות שונות ובהתאם לדרגת הפגיעה של הגיד.

לעומת זאת, קרע חלקי הוא מצב קל יותר שבו יש רק חלק מהגיד ניקרע, ללא מעורבות של כל עובי הגיד, כי שעדיין קיים חלק המשכי, נותרים סיבים המשכיים המתחברים אל ראש הזרוע. מכיוון שכך מופיעים כאבים בעת תנועה ויש פחות השפעה על תפקוד הכתף או חולשה שלה.  מצבים אלו התלונה העיקרית היא של הכאב ופחות של חולשה. במרבית המקרים קרעים חלקיים נגרמים בגלל שינויים ניווניים כפי שתואר לעיל, אך במקרים מסוימים גם בשל חבלות. יחד עם זאת, ללא טיפול הולם קרעים חלקיים יכולים בהחלט להתקדם ולהפוך לקרעים מלאים, וכל עוד מדובר בקרע חלקי שאינו עולה על חצי מעוביו של הגיד, אפשר לנסות טיפול שמרני. ואולם, אם הקרע עלה על מחצית עובי הגיד, נשקלת התערבות ניתוחית ביתר שאת גם עקב הסיכון הרב יותר להפיכתו לקרע מלא.

 לפרטים נוספים על קרע ברצועה בכתף או קרע בגידים, ולקביעת פגישת ייעוץ עם ד”ר תבור חובב, התקשרו לטלפונים 073-3300100 או 08-9702314.

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם​

דילוג לתוכן